петък, 2 юли 2010 г.

Mila & Tea



Това са писанките Мила и Теа. Имената естествено не са случайни - специален поздрав за дружките ми Мила и Теа. Първата за мен е пример за това как трябва да се отнасяме и грижим за домашните си любимци (и не само в това)(Милс, да цункаш Азазел от нас)... Втората откри за мен прекрасността на хендмейд играчките. И преди съм ги срещала в книгите с кройки, в хендмейд магазинчетата и къде ли още не, но никога не се бях замисляла върху тях докато Теа не подари на Ева едно куче, което веднага бидЕ преквалифицирано в носорог, едно мишле, което НЕ беше от онези хапещите в НДК и едно зайче, което разнасяхме и възпитавахме много сериозно... абе игра падна...
Другото прекрасно нещо, което постигнах с котенцата е абсолютното и напълно употребяване на парченцата - остатъци от двойният килт, който захванахме с Теа. Те са пълни с конците, които се мотаеха от парченцата - "спагетките", както Теа ги кръсти и станаха много мекички... като ще мислим зелено...
Другото особено триумфално на писенцата е, че те са един прекрасен завършек на една прекрасна седмица прекарана почти единствено в кърмене и шиене. Седмица, в която моята мама ни гостува и въпреки нашите протести тя не спря да чисти и готви... Та така... аз си шия, а къщата ми блести, има първо, второ, трето и т.н. за закуска, обяд и вечеря, на децата се обръща доволно внимание... абе... не ми се мисли колко се разглезихме:) Та така... Дано ви харесат Мила и Теа, защото за мен те неусетно станаха символ на уюта... Нали котките се привързват към дома:)

3 коментара:

  1. Кети, много хубави са се получили тези котета! И аз съм се замислила да направя една риба (като най-просто ?!) за едно детенце, но мисля да се пробвам без кройка (тъй като не съм срещала). Ще видим какво ще излезе :).

    Хубаво е, че си прекарала такава хубава седмица. Всеки заслужава да бъде поглезен за малко, независимо колко малък или голям :). Поздрави и още много прекрасни летни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. благодаря! аз уж лесно, лесно, ма ми отиде половин ден докато ги натъкмя, но пък много им се радвам... Иначе след глезенето и това трескаво творене дето му ударих и сега само довършвам неща и гледам тъпо в една точка... страшна работа - изцедена съм:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кети, страхоти са....Много ме радват нещата, които правиш, едни такива усмивки ми лепват на лицето :))))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails