петък, 30 юли 2010 г.

Trapunto

Май е време да се върна към основния замисъл на блога, а именно да изпадна в повече подробности относно пачуърк техниките и детайлите. От известно време насам се каня да изпробвам тази техника, която бях виждала, но не можех даси представя как става - Trapunto. На уъркшопа питах Анна Долани за нея и тя ми обясни, след това четох и в моята Quilter's Bible - книжка, която горещо препоръчвам на желаещите да навлязат по-надълбоко в това изкуство. В скоби... в пачуърк темата ни в момента се вихри дискусия относно архивирането и мислех аз как се чувствам по въпроса... така де, губила съм каква ли не информация ей така на бъзик заради хардове или недоглеждане, пък и съм си от старата четяща школа и открих, че без книги не мога... определено предпочитам хартиения вариант за вдъхновение... Та... обратно към техниката.
Първо съших два плата с тегели около формите, където исках да стане релефът, след това направих малка дупчица на този, който бях определила за долен и напъхах вата в него, след това заших дупчиците.




Добавих долния плат, напълних с ватичка и декорирах с кафяво и жълто... Много, много приятна техника...

2 коментара:

  1. Чак сега му разбрах принципа на трапунтото. А иначе само на ръка ли се прави?

    ОтговорИзтриване
  2. Не, листенцата първо ги направих като на машина уших около тях, после изрязах сниманите дупчици и ги заших след като ги напълних след това добавих третото парче за отзад пак на машина... на ръка е декоративния шев

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails