неделя, 1 май 2011 г.

Макуин, Боко и Коко


Това е Боко... шалтето другарче на Боко е... разбира се Коко. Това беше моят най-......... проект. Ших шалтетата два пъти (естествено - нямаше как първата поръчка на магазина да стане от първият път). Никога не съм се мъчила толкова при ушиването на куилт, а този имаше възможността да ме измъчи двойно:)
Не зная защо реших, че в чест на първата ни поръчка ще завърша канта на ръка, а не с невидим конец и на машина, както правя обикновенно (става невидимо, лесно и здраво) но... на ръка ще да е... не стига, че уж елементарните на вид две шалтета ми отнеха близо три седмици, но и подгъването на ръка се оказа.... НИКОГА ПОВЕЧЕ! Започнах да го подгъвам в сряда... докато завършвах първото Коко (благополучно в събота!) дойде един човечец... и понеже имаше само трима балъци в безистена, които работят в събота на мен се падна честта... Заговори ме, попита дали колежката от съседния магазин няма да дойде, че й носел части от Пловдив - не знаех... Въртя се, сука се, уж й се обади... тя уж му каза, че идвала и помоли да й оставел частите да й ги дам... ма... нещо не можаха да се разберат за плащането (щото записа щял да струва 5лв.) и аз самарянката му дадох парите, пък тя колежката да ми ги върнела... След час открих телефон на колежката - познайте дали въобще знаеше за какво й говоря... Седя аз - с избодени пръсти от шалтето, дето ще струва малко по-малко от колкото току-що ми бяха ограбили и се чудя как да не изпадна в поредната нервна криза. Уви, не успях... Като бонус открих, че ме товарят с по 30лв. месечно за някакъв измислен интернет, който не ползвам, и... открих, че за първи път откакто отворих магазина си в Итси не мога да го платя веднаха щото неам толку... И си мисля, мисля, мисля... малко ли е всичко това, което плащам като данъци, такси, сметки, осигуровки и камара, камара, камара други, че съм си заслужила и така да ме измамят. Другото, което си спомних беше, че... когато бях на 20тина и... пред очите ми измамиха по почти сходен начин един колега. Тогава се чудех как успяха, как той - адвокатът не се усети... а то... просто максимата "направи добро, изяж..." важи с пълна сила в Абсурдистан... Явно трика не е да си добър, а да си хитър... ма как се става хитър, да му се невиди...
Естествено не успях и да заспя, но... поне приключих и Боко...
Остава ми надеждата, че за труда си по Коко и Боко ще получа морално удовлетворение в очите на бъдещите собственици... Дано им донесе радост и здраве - желая им го от сърце... останалото е без значение:)


Хайде стига мрън, мрън...
Хубавото в цялата история е, че взех няколко кардинални решения за себе си... вече искам да се уча да мисля позитивно. и е крайно време... съвети, заглавия на книги, координати за курсове и пр. приемам всякакви:)

7 коментара:

  1. Анонимен1.05.2011 г., 8:35:00

    Изпълни ми се душата рано-рано сутрин. Мога да си представя усилията, но резултата си е заслужавал. За който и юнак да е съм сигурна, че ще му стане любимо. А относно мъничката случка, още при първите редове загрях целта на мероприятието. Отстрани е така, но когато участваш в такъв филм няма време да мислиш, защото си свикнал спонтанно да откликваш на молбите на хората, а обществото се дели на две категории - мошеници и глупаци . Като по-голям човек ти казвам, че доста такива фалове съм имала и никога не се научих да се предзпазвам, същото ще бъде и при теб.Книгите и съветите - добре, колко съм изчела, ей така от интерес и за наслада, и .... после пак. Не съжалявай. Нали знаеш, парите тряБва да се въртят. Ще се върнат при тебе УМНОЖЕНИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, Танче... така е - докато има балъци, ще има и тарикати... ма здраве да е само...

    ОтговорИзтриване
  3. ех, Кети...дано този човек се чувства неудобно всеки път , когато се сети как те е метнал.... съжалявам, и аз така дадох назаем на един, дето сина му бил болен... ама майната им на парите. Нали си ушила нещо красиво!
    (мога да ти предложа бартер - ти куилтваш, аз подгъвам на ръка:)
    весел ден ти пожелавам и ... да живей, живей труда (на куилтърките!)

    ОтговорИзтриване
  4. Не ща.... моите шалтета шъ съ си на машина от - до... аз съм машинен куилтър и тфа е:)и с удоволствие ще машинкуилтвам и твоите:) мноооого ти благодаря за милите думи, Джен! Честит 1ви май и на теб... и на Светли (не че имате нещо общо, но тази дата винаги ми е била... списиална заради него, пък ти засегна темата:))

    ОтговорИзтриване
  5. Изчетох го още рано сутринта и се чудех какво точно да кажа по повод случката...Ужасно е....ама какво да се прави-всеки от нас поне по веднъж се е подлъгвал така....Малееее,какви хора има още!Първото,което си помислих беше-сиромах човек жив дявол-какво ли не измисля...здрава да си!Пари се изкарват!
    А куилта е приказен!Завиждам на детенце!Да е живо и здраво и да му стане любимо!

    ОтговорИзтриване
  6. Не се бях отбивала отдавна. Много весел макуин ;)

    Приеми че си направила благотворителност за човечеца /това е най-положителната гледна точка май/, уреди нета и слагай розовите очила :). Това до тука е заповед, да знаеш! ;)

    Аз завършвам 95% от юрганите на ръка. С времето става приятно даже.

    ОтговорИзтриване
  7. Това "с времето" много ме обнадежди - след 4-5г ще пробвам пак:) Момичета, много ви благодаря за коментарите(и тук и във фб)... радвам им се като детенце...

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails