събота, 25 декември 2010 г.

Bobsan Quilt


Историята на този килт започва не от най-добрата ми приятелка - едноименната Бобсън:) а от Теа. Един ден тя предложи да си направим общ проект - да шием заедно. Това щеше да е второто ни общо начинание... Тъй да се каже вдъхнови ме и започнах да мисля в тази посока... Тъкмо бяхме стигнали до някъде - прекрасната Всяка Сряда, в която седнахме, разделихме парченцата, нарисувахме модела... преди това бяхме събрали предложения... ох... толкова е романтично... но уви, романтиката свърши до тук... Скрап килта се оказа едно от наааааааааааааааай-трудните за оформяне неща. Докато при нормалните килтове хващаш едно - две - три парчета плат и ги разпарчетосваш тук всяко парченце изисква внимание - гладене, мерене, рязане, пак гладене... умножете това по...ъъъъ колко ли са парченцата в гореснимания килт? и ще разберете за какво иде реч:)
Докато го правех, обаче в съзнанието ми се загнезди моята прекрасна дружка Бобсън - правя, струвам, все за нея се сещах... естествено след всичкото това мислене... тя взе че ми се обади СЛУЧАЙНО (хаха) за да ми поръча да съм мислела за килт за нейната спалня - единствено условие МНООООГО ШАРЕН... Заших още по-трескаво и с още повече мисъл за нея... вече си имах и друга цел - да го направя за Деня на отворените врати, да му сложа етикетче "За Бобсън с много обич" и да я викна на Отворените врати, пък тя като го види и каже "ето такова нещо искам" да я накарам да погледне етикетчето отзад:)
Естествено не стана така - пихме чай няколко дни преди да го завърша и не издържах на изкушението да й го покажа, но... определено това си беше нейният килт и... си го получи в деня на отворените врати...
Бобчо, да се ползва със здраве мила моя прекрасна и любима! Много, много се радвам, че те познавам и много, много, много те обичкам!

2 коментара:

  1. Страхотен куилт с прекрасна предистория! :)
    Много радост да й носи и много още подобни да сътвориш ти :)

    Весело посрещане на следващата невероятна, прекрасна, щастлива година, Кети!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2.01.2011 г., 0:45:00

    Този куилт страшно ми допадна,един такъв слънчев,пъстър и весел! А сега научих и историята му.Надявам се собственичката му да си подобрава настроението винаги,когато го огледне!
    А на теб ти пожелавам да ушиеш още много ,много куилтове,които да са плод на любовта ти към това творчество и приятелите! :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails