неделя, 4 септември 2011 г.

Калъфи за тефтери


Моята история с тефтерите е дълга колкото... абе доста е дълга. Откакто се помня тефтерите са били на особена почит в семейството ни - твърди корици, специални... Винаги сме си ги "икономисвали". До ден днешен пазя един, в който си записвах най-най-най-любимите ми стихчета и разказчета.
Тефтера е специално нещо...
Може би затова и ми отне толкова време да се престраша да го "облека".
Благодарение на един от любимите ми сайтове (създаден от любими хора) Хубави подаръци преди има - няма година се престраших да шия и в тази насока:) Не беше страшно, а много, много приятно... Само дето не можах да се отърва от чувството "ами ако не стане на тефтера"... затова първо взех много тефтери и ги заобличах:) винаги по поръчка и винаги персонализирани.
Наскоро обаче се вдъхнових просто да правя обложки със стандартната за тефтери големина... и се занизаха:)
Не помня от кога не съм се забавлявала толкова... това е нещо великолепно и много, много оригинално:)
Определено се надявам да имаме възможността да облечем учебниците на много ученичета тази година, а догодина ще е ред и на Ева:)))) вече се вълнувам по случая! Така де... както писах и в сайта училището е мястото, в което се формираме и което играе много, много, много важна роля за това какви личности ще станем. Това да ценим красивото, оригиналното, специалното е основа, която можем лесно да поставим... Защо не с персонални ръчно изработени подвързии:)
И така... ето моите подвизи в тази насока:)





http://www.blogger.com/img/blank.gif


Някои от тези калъфи вървят с удобни моливници и разбира се могат да бъдат намерени в Dvergen Craft Shop в специалната ни секция, посветена на учениците:), други са вече продадени:)

А ето и един десерт. Тъй като едва ли някога ще успея да направя истински сладкиш, който да става за ядене ви предлагам ягодовият ми десерт...
Да, разбира се, че е специален - още нещо се осмелих след повече от година чудене... да боядисам нещо с текстилна боя:) и това се оказа, че не било страшно, а много, много приятно... Дано успея да нахраня поне едно от сетивата ви:)





Следващата ми спирка (освен няколкото куилта, които шия едновременно и лека полека) е торбата за събиране на найлонови торбички:))) - също дълго плануван проект:)))

4 коментара:

  1. Нахрани сетивата ми, чаровнице. Калъфките са толкова пъстри, да се чудиш коя предпочиташ. Във всяка има закачка. Толкова се дзверих над ябълчиците - оранжеви капки - под платчето оранжев зиг-заг ли е, като кант? Сърчицата на теб явно са ти любим елемент и не се разделяш с тях. Голямо сърце, раздаващо радост на други сърчица! Ягодките запленяват. Е, ще чакаме да се научиш да правиш истински. Ако знаеш колко е елементарно - докато се въртиш с панделки, шнурчета и тем подобни - мога да направя два, три!!! Лесно, лесно - твоите неща са трудни! Таня

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, вместо да се дзвериш по тефтери ми пусни адреса ти за играта, че се червя пред дрОгарчето ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря! Изтрих го, защото все пак това е личната ти информация и не е хубаво да е на всеослушание, но... бъди спокойна, че е достигнала където трябва:)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails