вторник, 13 април 2010 г.

Моят план за старт на куилтинг бизнес...

Това са малко мои (и малко чужди) наблюдения относно търсенето и предлагането на пачуърк - така наречения бизнес с куилтове. Ако трябва да бъда максимално честна се зарибих по пач-а точно защото бях изумена, че мога да създам нещо уникално, което някой ще оцени и дори КУПИ... с годините манията ми се засили, но не защото продажбите ми са нарастнали:) А аз инвестирам ли, инвестирам - в платове, крачета за машината, нож, подложка, книги, разни аксесоари... Водена от лафа, който прочетох в една от книжките и ми стана настолен... She, who dies with most fabrics wins... е, не се знае какво ще спечели, но - да има:)
Все пак някак успях да се откъсна от quilt-shoppinga с уговорката, че няма да купувам нищо докато не успея да продам поне едно от одеалцата...
После реших, че не мога да снимам нещата си като хората, че да събуждат интерес и захванах да уча фотошоп, но май и това не помага. Дадох два пач-а в едно магазинче, където се продават доста и скъпи хендмейд неща, но уви - постояха, постояха, постояха и си ги прибрах.
Чудя се дали просто в България няма пазар за подобни неща. Много бих се радвала ако някой ме опровергае, но лично аз мисля да се заема сериозно със задачата да проверя чужбинските пазари. Така де, живеем в интернет... с известна доза упоритост и постоянство не би трябвало да е много трудно. Тук, обаче идва въпросителната "Български пощи и далекосъобщения".
В общи линии смятам да споделя с вас дерзанията си докато се мъча да си разкопая quilt-градинката в e-bay, etsy и т.н.
Започнах със сайта домошар
с никакъв успех, но в интерес на истината не зная дали се постарах достатъчно, за да успея там - в смисъл... не поддържам нито блог там, нито обновявам обявите, не зная дали снимките са достатъчно добри... ще трябва да се постарая повече!
Преди да се заема и с останалите интернет възможности трябва да проверя начините и най-вече цените за изпращане, трябва да измисля как да меря колко тежат одеалцата - не мога да тичам до пощата всеки път, когато някой попита колко ще струва изпращането до... Мексико... Канада... Ни-нам-къдеси...
След това трябва да се регистрирам тук - там... трябва да преведа блога си (или да си направя специален дву или три езичен само за целта), трябва да си направя страничка във facebook:)

В общи линии работа ме чака, но опцията да си изкарвам хляба от нещо, което ми доставя толкова голямо удоволствие и в същото време да отделям толкова време, колкото бих искала на децата си определено си заслужава.

Като начало - това е страхотна статийка - ще я попреведа когато имам време, но ми се струва, че съдържа доста ценни съвети как да продаваш онлайн
Съвети от експерти

Филмчетата на Мишел Фрост

Още едно филмче от серията

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails