четвъртък, 17 март 2011 г.

Две седмици или половин месец...

Даммм ето го пак четвъртък:)
Вторият от живота:)Не зная дали заради вторият ни четвъртък или заради невероятната ми сряда (а може би просто заради детоксикиращите лепенки, които изпробвам върху себе си) не мога да спя, пък кой спи когато родината цъфти, та... да се отчета:)
По принцип, за да се случат великите неща, които хората започват в четвъртък май винаги трябва да има и една сряда, в която да ги подготвиш. Е, аз имах невероятна сряда... За мен тя си е специална откакто с Теа си въведохме традицията "сряда - кафе", но днес беше и с "десерт":) Между другото това, че срещите на гилдията са все в сряда се дължи точно на това срядено кафе, защото когато преди няколко месеца се чудехме кога да се съберем с останалите просто си казахме "ми... ние така и така в сряда 100% сме заедно, може и другите да викнем тогава":) макар че, скоро ще трябва да се ориентираме към по-неработен ден за срещи на гилдията, за да могат и работещите кръпкоманки да се включват... Все пак следващата среща на гилдията насрочихме за 6.04.2011 (пак сряда)
Започна се когато сутринта си получих поредната пратка книжки:)
После установих, че няма шанс да се класирам за кредитна карта (не че искам, но не мога да платя с каквото и да е друго на Хамериканците освен с тази гадост - после защо им сърбаме живота на кредит...) Та... осъзнах, че съм попаднала в известна доза безтегловност - състояние, от което аз бягам като луда цял живот и естествено то все мен застига. Така де, в графата "доходи" не можах да попълня нищо - нито съм по майчинство, нито не съм, нито съм на работа, нито не съм, нито съм на борсата, нито не съм, нито имам бизнес, нито нямам:) Много, много забавно се получи... както и да е - то се е видяло ще се опитам да живея без кредитна карта:)))))) Икономисаното време от обикаляне по банки с цел проучване на условия реших все пак да си прекарам с Теа - като в доброто старо време от преди две седмици:) Отидох в магазина и най-сетне успяхме наистина да си покръпкосваме заедно... Така - както с Дарин редим пъзели - вършиш нещо и си се вглъбил до толкова, че за да поддържаш и разговор говориш някакви безсмислици:)
После дойде и Белфи:) странна работа - чувствах се (както и по принцип си се чувствам в магазинчето) на място - моето си място... Вадихме кройки от Тилда... и днес отново се запознах с едно от лицата от другата страна на монитора... Таня, поздрав! и... (тук си представете най-дребния и засрамен шрифт) мерси за шоколадааааааа (изчервяв)
Вечерта на курса - последното ни занятие от второ ниво правихме трапунтото... много, ама много го обичам пустото Трапунто. Сигурно ми е проличало:) Говорихме си за втората игра на сдружението... за книжки... Помня как на първото ниво се разделях с хората със свито сърчице, защото не знаех дали ще ги видя отново, но... света е малък, да не говорим за София, България:) Още повече, че за времето на курсовете си станахме толкова близки, че нямаше и следа от притеснения, че "ще се видим на следващо ниво" (така и се разделихме:)) Тук е момента да спомена, че следващото първо ниво започва от 26ти март и ще е съботно, а следващите отворени врати са на 16ти април:) Повечето от момичетата членуват и във фб групата на сдружението, а с другите поддържаме алтернативни комуникационни канали:) еееей какъв ли е бил живота преди фейсбук:))) Та...говорихме и за играта... тук е момента да спомена и за втората игра, организирана от Пачуърк БГ, за която ще изпратя мейл, а в групата във фб вече дори е обявена:) Все пак за любопитните - ето копие от условието:

ПОЖЕЛАНИЯ - Пачуърк игра 2. Желаещите да участват в играта трябва да заявят участието си на мейл patchwork.bulgaria@gmail.com не по-късно от 18ч. на 30.03.2011. В мейлът могат да споменат и думата, която са си харесали. Думите трябва да бъдат цензорни:) и пожелателни. Няма ограничения в езика, на който да бъде пожеланието, нито в техниката, която ще се използва за създаване на блока - можете да апликирате, кодирате, paper piece-вате, рисувате... Блоковете трябва да бъдат с размер 25х25см. Би било чудесно ако избродирате или напишете име или инициали в ъгъла... Срока за изпращане на блоковете е до 30.04.2011 Ако имате желание може да направите и втори блок, с който да участваме в следващ благотворителен базар на ДБМ (за великденският няма да успеем май) Адреса на който ще се изпращат блоковете ще изпратя на записалите се по мейла:)

Ох... като гледам поста до тук и това, че се чудя кое да напиша по-напред прави тези две седмици една цяла вечност (а да не говорим за месеците откакто го има сдружението).
Доста неща направихме, доста не успяхме, но... ще успеем в следващите две:) В крайна сметка обаче, важното е, че ВИДЯХ за какво става въпрос - защо правя всичко това. За този почти нищожен период успях да се срещна с хора, които седят от другата страна на монитора, четат ме и ми вярват... четат, дори това, което не е свързано с шиенето и... влизат в магазина с едно такова излъчване..."еееей, аз те знам..." просто не мога да ви опиша колко се кефя, че имам толкова приятели, които дори все още дори не познавам... МЕРСИ!

5 коментара:

 1. Имаш необикновено цветист и увлекателен изказ ,което много ме кефи!Чета те с интерес,сякаш чета приятно четиво или книжка....Радвам ти се !Забавна си и увличаш!Надявам се много скоро да бъда от приятелите дето ще влязат в магазинчето и ще кажат:Ей,аз те знам!До скоро,мила!

  ОтговорИзтриване
 2. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ сега вече не си познала! Та този магазин е напълнен 50% от твоите красоти... много, много се надявам като влезеш да кажеш "я, това е моето - все едно съм си вкъщи:)"

  ОтговорИзтриване
 3. Юлияна е права. Да четеш постовете на Кети е голямо душевно харакири. Лично аз ще се върна да си го прочета още няколко пъти и винаги съм правила така А, на тебе Юлияна ти пожелавам като влезеш в това вълшебно магазинче да кажеш "Я, ама къде е моето".Пожелавам всички тези красоти от там да намират свои притежатели и да не смогвате с работа, ама, ха! Таня

  ОтговорИзтриване
 4. привет Кети отдавна не съм надничала в блогчето ти...признах без бой :) а толкова неща са се променили - прегледах назад и видях как със всяко ново творение ставаш все по добра магьосница ;) Прекрасни неща твориш влюбена съм в куилта с феите и цветята :))Имаш магазинче,някой ден ще го посетя,да се потопя във вълшебството му :)Честито и успех :)

  ОтговорИзтриване
 5. хей, много благодаря... ще се радвам мнооого да се видим!

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails