неделя, 24 януари 2010 г.

Бебешорски и болнични приготовления:)

И такааааа докарахме я до 20.01.2010. Дата, която на фона на обрисуваните перспективи ми изглеждаше като химера... Покрай голямото лежане тотално се депресирах. Зарязах немския, не можах да си взема последния изпит, че да си завърша магистратурата, не мога дори фотошопа да подхвана... Депресията ми личи от километри - захапвам някой сериал и не мърдам преди да съм изгледала и последния епизод от последния му сезон - в случая трите сезона и половин четвърти на Грозната Бети - той обаче ми изигра още по-кофти шега (нали и двете сме секретарки, само дето тя го докара до редактор, а аз сигурно ще се пенсионирам секретарка...), изгледах и "Джон Доу" - определено яко сериалче, но само един сезон, и "Утрешен вестник" - този е доста неангажиращ... т.е. дори и депресиран откачалник като мен не успя да се закове и да щрака епизод след епизод, ами си позволявах да поспивам чат-пат. Както и да е... дойде 20ти - прегледа при Гунев и... о, чудо... от както съм бременна за първи път ни казаха "Браво". Излежали (аз излежала, Дарин изстоял - горкия се е превърнал в обслужващ персонал на малката, на голямата и на четирикраката тиранки вкъщи)та... излежали сме си били плана минимум - още две седмици и ще сме на план максимум... да не повярва човек. Та... още като се прибрахме подхванах багажа за болницата:)

Тук може мъжете или тези, които нямат намерение да раждат скоро да спрат да четат, защото надали подробностите около багажа за болницата ще са му/й интересни...



Съдържа:

нощница (разкопчаваща се за кърмене:))
чехли
сутиен за кърмене
подплънки за кърмачки за многократна употреба
компреси за гърди
тестерчета от кремчето за гърди на Авент - за болницата тестерчета, после ще си взема тубичка - мноооого е добро
помпа за кърмене с контейнерчета - предния път ми бяха много полезни
чорапи
гащи - големи - за многократна и такива за еднократна употреба (за еднократна си взех Канпул - 5бр за 5лв.)
превръзки - нощни
миещи лепенки за след секцио
Бионект - кремче за белега
Парацетамол за главоболието след операцията
кърпа - голяма
кърпа - малка
кърпи - мокри
кърпи - сухи
тоалетна хартия
зарядно за телефон
книжка (икономисах си Татяна Лолова, защото мисля, че ще ми е хубаво да я чета в болницата)
тефтерче с химикалка
термосчето със сламка на Ева - тя ми разреши да го ползвам
вилица, лъжица, викториноксчето ми
чай
паста, четка, всякакви тестерчета - от L'Occitane всеки път се грижат да имам достатъчно, а това е перфектно вместо да разнасям тубички и глупости си имам шампоанче, балсамче и какво ли още не без да заемат място:)
таблетчици за стерилизация
кремче за "миене" без вода - въпреки, че не съм му фен, все пак може да потрябва...

Май е това:)

За Ива на изписване с кака Ева сме приготвили мнооооого прекрасен комплект - тата също помогна - нанесе завършващият "щрих", но това живот и здраве ще видите "утре месец като се роди бебето" (Ева така казва)

После се започна великото пране... в продължение на 3 дни къщата беше застлана с бели пелени, миниатюрни дрешколя, чорапенца и какво ли още не.


В крайна сметка с неоценимата помощ на златната ми щерка (наречена по-горе тиранка, но това е според ситуацията:)) изнесохме тата от неговото крило на гардероба и постигнахме следния резултат:


Беше ми много интересно как точно Евата се вписва и се чувства покрай цялата тази суета. Наблюдавам я от самото начало и най-важното, което с таткото дори и не сме обсъждали дали да правим или не беше да я включим абсолютно изцяло в процеса. На всички прегледи ходим тримата заедно. Д-р Гунев в началото ме попита няма ли да сънува кошмари когато види беба на видеозон, а на мен и през ум не ми беше минавал такъв вариант - още повече, че тя чакаше и питаше за прегледа два дена предварително. Та... в суетнята около прането милото дете също не остана безучастно. Сигурно няма да забравя никога как се паркира до легена с дрешките (остана една част, която трябваше да изчака да изсъхнат някои, че да бъде простряна) и "ги пазеше" не даваше никой да ги пипа без нейно съгласие. Тя носеше една по една вече сухите дрешки, за да ги разпределяме в гардероба с нестихващ ентусиазъм:))) дано се задържи... е, не че се надявам да няма ревност и т.н., но определено ми се струва, че това, че я приобщихме към процеса в най-малките му подробности беше хубаво. Така ми се струва, че сме още по-сплотени, в същото време си мисля, че ако на Евата не й липсва внимание и гушкане, то няма да има причини да ревнува. Ще видим...
А това е крайният резултат от труда ни - зная, че може би ви изглежда не до там подредено, но... всичко си е на мястото - долните три шкафчета са за пелените, чаршафчетата, хавлийките, пеленките за многократна употреба, гащичките и подложките за тях. По рафтовете са ританките (5-6бр), бодита - с къс и дълъг ръкав, дрешки за "отгоре" - разни гащеризончета и жилетчици, пижамки (4-5бр.), космонафтчето, възглавничката за спане настрани, блузчици с дълго ръкавче (5-6бр.), зад тях има една кутия, в която са буйките, ръкавичките и шапките, на горния рафт има още една кутия, в която пък са всички козметични принадлежности - гребенчета, нокторезачки, кремове, биби и т.н., най-отгоре са одеалцата и зимния чувал за количката.
Освен това креватчето, количката, ваничката със стойката и повивалника са отделно в гардероба на каката и чакат да ги сглобим. От бебешорската техника... имаме бебефон, който на фона на квадратурата на жилището ни използваме единствено да прожектира фигурки на тавана и да пее приспивни песнички, уред за правене на кисело мляко, който мисля да използвам за затопляне на бурканчетата в последствие след 6ти месец, уред за готвене на пара, който определено ще обърна в стерилизатор, озонатор, с който ще си обработвам водата и въздуха в помещенията - и сега го правя:) и това е...


И в духа на споменатото по-горе информиране и открито обсъждане (на снимката си мажем стомасите с кремче против стрии:)))и от вчера лягаме и ставаме с "Книга за майката и бебето" - в подробности обсъждаме как и откъде излизат бебетата, как се обличат, хранят от гърдичката на мама (днес Евата накърми едната си кукла, а на майка й й идваше да се пръсне от удоволствие), как се хващат и какво ли още не. Жестока е тази книжка - по нея се учих как да повдигам самата кака Ева - момент, който няма да забравя никога, а рецензията на самата нея за тази книга е "На мен много ми харесва ми да я чета" (освен стандартните букви "на Ева(Е), мама(К)и тата(Д)научихме и "С":))).

Следващото ми предизвикателство вече ще е Iva Quilt... мисля с него да направя със същия десен и чантата за количка и одеалце за количката... стискайте палци след седмица - две да мога да се похваля с творение, а след още седмица - две - три с... второто ни произведение:)

4 коментара:

  1. Хехе страхотно свеж пост, много ми харесва! Кураж с бебето! Но явно имаш помагачка и вече голяма кака Ева. На снимката сте супер. Thanks for making my day :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни сте ми!
    Поздрави и гооолеми целувки :)

    Кавина

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса поста - и леко ме доядя, че не съм се сетила да опиша тези неща, когато им беше ред :))) Но предвид това, че моето бебе не може да се похвали с отделен гардероб, а къщата ни по-често е с краката нагоре, отколкото инак, може да е за добро.

    Много ще ми е интересно да чакам quilt-a, а ако стане хубав, ще те питам за поръчки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох мен сега ме е затресла предстартовата и се заех да препрочитам твоите постове - имаше един преди година - тест за мързеливи родители, който бих направила наново сега:) Иначе си чакам подробно описание как се разбират Яна и Мая, има ли ревност и т.н. Някои "Пфу, майки" разчитат на теб и много ти благодарят, че си "Пфу, майка":)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails