събота, 12 декември 2009 г.

Merry Christmas Димитрови...

Само да поясня заглавието. Имаме един приятел, който има малко по-дебела от най-дебелата далматинка, която можете да си представите - Мерата. Подарила му я бившата му приятелка за Коледа и съответно Мера е съкращенийце от Мери Крисмас Димитрова. Когато сложихме венчето на вратата (табелката с името на семейството беше подарък за мъж ми по случай сватбата:))




докато Ева пееше на мноооого висок глас по стълбите "O, Tannenbaum"






реших, че няма как да не кръстя този наш първи коледен ден на пословичната далматинка... Иначе планувам това коледно украсяване от камара време и май взе, че се получи... поне така си мисля, защото накрая цялото семейство си вършеше стандартните неща, НО тананикайки коледни мелодийки. За мое наааай-голямо очудване и коледните сладки



взеха, че станаха, та и Ива намаза коледно настроенийце:) сега ми побутва ръката през стомаха като напиша нещо грешно:)

Иначе беше доста забавно да обяснявам на Ева, че коледната украса не е за разнасяне напред - назад както обикновено прави с играчките и нещата, които си е харесала (или ги слага в разни пликове, които намирам случайно след седмици), а трябва да създават настроение. Другия култов момент дете - елха е... коледните играчки. Имаме си комплект от стъклени играчки, който е с дълга семейна история и... някак не е за възраст 6- (по-малко от 6г.) та и тази година ще го пропуснем. Миналата с Ева се забавлявахме много часове като си направихме играчки за елха от картон, налепихме фигурки от гланцови блокчета и покрихме обилно с брокат или морска сол (супер имитация на снежец) после ги накачихме и много й се радвахме. Тази година заложихме на глинени фигурки, които самички ще си оцветим до коледа. Ето първите две





окончателно коледно настроение настана като баба пита какво ще пее на дядо Коледа Ева утре (имаме тържество в банката) и тя отговори "Честит рожден ден на теееб" :)))

Върха на коледната украса беше когато преглеждайки един от любимите ми блогове Veselaci hobby Patchwork се натъкнах на линкче към Shabby Blogs и открих как да си пусна снежец в блога... enjoy:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails