вторник, 29 декември 2009 г.

Пречистване на черния дроб

На 11.04.09 направих вторият си опит за пречистване на черния дроб. Бях изчела доста за това какво се прави...
Седмица преди това (поне) се яде вегетарианска, по възможност сурова храна (аз в момента постя, така че това условие беше изпълнено от самосебе си).
Правят се сокове от цвекло и ябълки - със соковете започнах три дни преди самото прочистване и пиех по 300гр. сутрин.
Затоплянето на дроба започнах още в петък (10.04.09) с термофор, тъй като първоначално мислех да го направя в петък, в последствие се оказа, че няма да успея вечерта и го отложих за събота. Тогава пих и чай от майчин лист, за да мога да изчистя и дебелото черво, за да улесня работата по прочистване на дроба. В събота сутринта бях на йога, след това се разходих - ядох салата, прибрах се и започнах отново загряване.
Към 18ч затоплих зехтин - 150гр., оставих го на парна баня, изцедих сок от 3 лимона и легнах на дивана с термофора. Зехтина и лимона цедих на малки глътки около 2 и половина часа, след което усетих леко гадене. Такова нещо не усещах при предния ми (неуспешен) опит за прочистване. Легнах си с термофора без особени надежди да се е получило нещо.
На сутринта дебелото ми черво беше съвсем чистичко, но уви от следи на "камъчета", каквото трябва да се отдели от дроба ако прочистването е било успешно нямаше. Едва по-късно предиобяд ходих до тоалетна и бях на път да заключа, че пак не съм успяла когато забелязах зелените топчета... Чувството на победа беше уникално... Да изхвърлиш боклуци, които си трупал толкова години, да видиш, че всичко това, за което си чел, го има вътре в теб самия и наистина е така. В същото време жизнеността и настроението ми се бяха променили. Беше прекрасно. Сега нямам търпение до следващото прочистване, което ще бъде още по-успешно, защото вече знам как да общувам с организма си. За заключение помествам линк от любимия ми сайт Земя на заем, където макар и не моите можете да видите какво трупаме в горките си организми.
Чернодробни "камъчета"

На 25.04.09 беше вторият ми опит... повече от 24часа след изпиването на зехтина и лимоновия сок смятах, че отново не съм успяла, тъй като "омекотяването" - т.е. хранителната ми подготовка не беше особено солидна... не успях да изключа млякото и яйцата съвсем. В неделя сутринта бях като пребита. Не си чувствах крайниците, бях толкова изтощена, а си бях легнала в 9ч. Както и да е - чак в неделя нощта получих резултат. Този път освен жълти камъни с размери по сантиметър се отделиха и черни парцали. Много и големи... изглеждаха така, както изглеждат варени гъби, но чисто черни и плътни. Представяте ли си какви неща носим в организмите си... пречат ни, а дори и не подозираме каква е причината да те боли тук - там... и колко мъничко му е необходимо на тялото, за да се отърве от неща, които е складирало с години... Следващият път, когато ще предизвикам тялото си ще е на 5ти или 8ми май... вече нямам търпение.

1 коментар:

  1. Кети,благодаря ти,че си поместила този сайт!
    Одтавна търсех "рецептата"за лечебно масло,от което някога наистина виждах чудни резултати.
    Бсъщност целият блог е супер!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails